نوشته شده توسط: علیداود پارسا
مقامهای بهداشتی و درمانی بریتانیا توصیه میکنند که همه همانطور که رمز کارت بانکی خود را به یاد دارند، باید میزان کلسترول و فشار خون خود را هم به خاطر بسپارند چون میتواند زندگی آنها را نجات دهد.
بالا بودن کلسترول و فشار خون از نشانههای اولیه بیماریهای قلبی و عروقی است که ممکن است به حملات قلبی و سکته منجر شود.
چهل سازمان متولی بهداشت و درمان عمومی در بریتانیا از همگان خواستهاند که آزمایش سالانه کلسترول و قند خون را جدی بگیرند و انجام دهند.
در این فراخوان از پزشکان خواسته شده بیمارانی را که بیشتر در معرض خطر هستند، دقیقتر شناسایی کنند.
بر اساس آمار نظام بهداشت و درمان ملی انگلستان (ان اچ اس)، از هر چهار مورد مرگ در انگلستان یک مورد به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی است و هر چهار دقیقه یک نفر در این کشور به دلیل ابتلا به این بیماریها جان خود را از دست میدهد.
قلب و عروق ناسالم میتواند به نارسایی قلبی، کلیوی، عروق و حتی دمانس یا زوال عقل منجر شود.
به این دلیل مقامهای بهداشت و سلامت بریتانیا تلاش میکنند که ظرف ده سال آینده، سه عامل اصلی بیماریهای قلبی و عروقی تشخیص دهند و درمان کنند: این سه عامل "فیبریلاسیون دهلیزی (AF)"، فشار خون بالا و کلسترول زیاد هستند که معمولا نشانه خاصی ندارند و بیمار گاهی متوجه تغییری در حال خود نمیشود.
به همین دلیل است که کارشناسان توصیه میکنند که افراد بالای 40 سال، آزمایشهای رایگان نظام بهداشت و درمان ملی بریتانیا (ان اچ اس) را انجام دهند.
کیت ویلسون، اهل لیورپول در شمال انگلستان در 37 سالگی ناگهان سکته قلبی کرد.
او میگوید که "هیچ نشانه و دلیلی وجود نداشت که فکر کنم در معرض خطر حمله قلبی هستم."
پدرش در اثر بیماری قلبی مرده بود و او تصور میکرد که این اتفاقی است که برای افراد سالخورده میافتد.
بعد از دومین حمله قلبی، کیت درمان را در بیمارستان را شروع کرد، مجبور شد کارش را رها کند و بیماری بر زندگی خانوادگی او هم تاثیر گذاشت.
الان کیت 60 ساله است و به دقت مواظب سلامت خود، مصرف الکل و ورزش است و درست پس از اولین حمله قلبی، سیگار کشیدن را کنار گذاشته است.
کلسترول یکی از انواع مهم چربی در بدن است. مولکولهایی به نام لیپوپروتئین این چربی را در خون حمل میکنند.
لیپوپروتئینهایی که کمچگال هستند LDL یا به اصطلاح "کلسترول بد" خوانده میشوند، این لیپوپروتئینها چربی را به سلولها میرسانند.
اگر این چربی زیاد باشد در جدار رگها رسوب میکند و باعث انسداد آنها میشود. رسوب چربی در رگها بخصوص رگهایی که به ماهیچه قلب خون میرسانند (رگهای کرونر) خطر بیماریهای قلبی را بسیار زیاد میکند.
میزان کلسترول با آزمایش خون مشخص میشود و میزان مطلوب آن به این شرح است:
برای اندازه گیری میزان فشار خون دو رقم ثبت میشود؛ فشاری که قلب خون را به داخل بدن پمپاژ میکند یا فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک که مقاومت رگها در مقابل عبور خون را اندازهگیری میکند.
فشار خون بالا معمولا به میزان 140 روی 90 میلیمتر جیوه و بالاتر از آن گفته میشود.
فشار خون طبیعی و ایدهآل بین 90 روی 60 میلیمتر جیوه و 120روی 80 میلیمتر جیوه است.
فشار خون پایین 90 روی 60 میلیمتر جیوه و کمتر از آن است.
حق نشر عکسGETTY IMAGESImage captionبیماریهای عروقی ناشی از جمع شدن چربی در جداره داخلی رگهای خونی است
بیماریهای عروقی در اغلب موارد قابل پیشگیری است و در کنار آزمایش های مرتب و سالانه، پزشکان توصیه میکنند به:
نظام بهداشت و درمان ملی (ان اچ اس) میخواهد تا ده سال آینده، یعنی تا سال 2029:
پیشبینی شده که رسیدن به این اهداف میتواند مانع از بروز 150 هزار مورد حمله قلبی، سکته و ابتلا به دمانس یا زوال عقل شود و بخشی از برنامه درازمدت دولت بریتانیا برای نظام بهداشت و درمان ملی است.
نوشته شده توسط: علیداود پارسا
سازمان جهانی بهداشت نسبت به گسترش بیماری سرخک در جهان هشدار داده و گفته است تلاشهایش برای جلوگیری از اشاعه این بیماری با مشکل مواجه شده است.
این سازمان میگوید موارد مربوط به ابتلا به سرخک در جهان 50 درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این سازمان وابسته به سازمان ملل متحد گفته است آمار اولیه نشاندهنده روند نگرانکننده موارد ابتلا به سرخک در کشورهای مختلف از جمله کشورهای مرفه است.
در کشورهای مرفه معمولا نرخ واکسیناسیون از لحاظ تاریخی بالا بوده و به همین جهت موارد ابتلا به بیماری سرخک کمتر بوده است.
کاترین ابراین، مدیر ایمنسازی سازمان جهانی بهداشت گفته است آمار نشاندهنده افزایش شدید موارد ابتلا به سرخک است و "ما چنین روندی را در همه مناطق دنیا میبینیم."
طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، در سال 2018 ابتلا به سرخک جان 136 هزار نفر را گرفت.
سرخک یکی از چهار بیماری کشنده در دوران کودکی در جهان به شمار میرود.
سرخک یک بیماری بسیار مسری ویروسی است که از جمله نشانه های آن تب شدید و بثورات پوستی (دانههای سرخ) است. سرخک ممکن است به کوری، مننژیت و عفونت ریه منجر شود.
سرخک بیماری واگیردار است و در موارد حاد میتواند خطرناک باشد اما به گفته سازمان جهانی بهداشت، واکسیناسیون میتواند مانع از ابتلا به آن شود.
تا سال 2016 موارد ابتلا به سرخک در جهان رو به کاهش بود اما از سال 2017 روند ابتلا به این بیماری رو به افزایش است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید شیوع این بیماری در اوکراین، ماداگاسکار، کنگو، چاد و سیرالئون یکی از دلایل افزایش موارد ابتلا به سرخک بوده است.
این سازمان میگوید در کشورهای فقیر، عدم دسترسی به واکسن یکی از دلایل افزایش موارد ابتلا به سرخک است اما در کشورهای اروپایی، رواج اطلاعات غلط یکی از دلایل آن به شمار میرود.
تئوریهای توطئه در مورد خطرات واکسیناسیون برای سلامت عمدتا از یک مقاله بیاعتبار سرچشمه گرفته که نشر آن در سراسر جهان منجر به خودداری برخی از والدین از ایمنسازی کودکان شده است.
در سالهای اخیر یک گروه کم شناخته فعالان ضد واکسیناسیون ملقب به جنبش "ضد واکس" با استناد به خطرات ادعا شده، افراد را به خودداری از واکسینه کردن متقاعد کرده است اما پزشکان و نهادهای پزشکی، اعتبار این ادعاها را زیر سئوال برده و آن را رد کردهاند. http://www.bbc.com/persian/science-47246989