سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دکتر علیداود پارسا (Dr Ali Davod Parsa)
مبادا که بدگمانی بر تو چیره شود که [در این صورت] میان تو و هیچ دوستی، رابطه دوستانه ای برجای نمی گذارد . [امام علی علیه السلام]

نوشته شده توسط:   علیداود پارسا  

سه بنای تاریخی موجود در شهرستان بروجرد  بر اثر وقوع زلزله آسیب جدی دیدند

سه بنای تاریخی موجود در شهرستان بروجرد شامل مسجد امام، مسجد جامع و امامزاده جعفر بر اثر وقوع زلزله آسیب جدی دیدند.

به گزارش خبرنگار میراث‌خبر، یکی از گلدسته‌های مسجد جامع شهر به طور کلی تخریب شده و گلدسته دیگر نیز چند ترک بزرگ خورده است. این گلدسته‌ها آجری بوده و در زمان قاجار ساخته شده ‌است. 
بنای اصلی این مسجد در زمان آل‌بویه ساخته‌ شده و به مسجد عتیق معروف است.
گلدسته‌ها به عنوان بنای الحاقی به آن اضافه شده است. 
مسجد امام بروجرد، دیگر بنایی است که زلزله کاشی‌کاریهای طاقی و سر در ورودی آن مسجد بر اثر زلزله تخریب شده است. 
این بنا در زمان فتحعلی‌شاه ساخته شده و نام قدیم آن مسجد سلطان است. 
امامزاده جعفر(ع)، سومین بنای ثبت شده در بروجرد است که بخشهایی از گنبد آجری آن فرو ریخته است. 
این بنا مربوط به دوره سلجوقی است که گنبد آن به شکل مضرس و به سبک گنبد بناهای مناطق گرمسیری جنوب ایران و مخروطی شکل است. 
این امامزاده توسط یکی از ثروتمندان خوزستانی و گنبد آن به شکل مقبره دانیال نبی ساخته شده و محیط داخلی آن به شکل هشت ضلعی است. 
این بنا دارای درب منبت کاری و گروه کاری است که بخشهایی از آن در سال 1208 هجری قمری ساخته شد.
در سه بنای یاد شده برای جلوگیری از وارد شدن آسیبهای بیشتر بسته شده است.
 
امامزاده خالدبن علی، مدرسه حجتیه، مسجد رنگینه و مسجد قلعه، تازه ترین بناهای تاریخی شهرستان بروجرد هستند که به فهرست آسیب دیده های زلزله این شهرستان اضافه شدند.

«حجت الله یار محمدی»، مسئول اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان بروجرد در این باره گفت: «تازه ترین بررسی ها نشان می دهد که مدرسه حجتیه که از مدارس تاریخی شهر ستان بروجرد محسوب می شود در حادثه زلزله اخیر استان لرستان آسیب دیده است. این مدرسه جزو مدارس علمیه بروجرد بوده و مهمترین آن ها است.»

وی در ادامه گفت: «مسجد رنگینه و مسجد تاریخی قلعه نیز از دیگر مساجد شهر ستان بروجرد بوده که در زلزله به شدت آسیب دیده اند و باید هر چه سریعتر مرمت آن ها آغاز شود.»

تخریب در روستاهای تاریخی که بیشترین میزان خسارت را در بر داشته نیز باعث ویران شدن برخی بناهای تاریخی شده است. یار محمدی در این باره گفت: «امامزاده خالدبن علی که از امامزاده های تاریخی روستای "درب آستانه" بوده در زلزله لرستان به طور کامل تخریب شده و به تلی از خاک بدل شده است.»

به گفته وی این امامزاده قرار بود تا در فهرست میراث فرهنگی ثبت شود و پرونده آن نیز در دست بررسی بوده اما زلزله لرستان مانع از ثبت این اثر تاریخی شد. هم اکنون کارشناسان میراث فرهنگی در پی بررسی میزان تخریب بناهای تاریخی ثبت شده در روستاهای تاریخی هستند.

یار محمدی در این باره گفت: «یک آب انبار تاریخی به همراه امامزاده ابراهیم از جمله بناهای تاریخی ثبت شده هستند که در روستاهای تخریب شده واقع شده اند. هنوز از میزان تخریب های وارد شده به این دو اثر ثبت شده اطلاعی در دست نیست.»

زلزله ای به قدرت 6 ریشتر شامگاه روز جمعه استان لرستان را لرزاند و تعدادی کشته و زخمی بر جای گذاشت. بر اثر این زلزله روستاهای اطراف بروجرد به شدت تخریب شده است و بناهای تاریخی مهمی از قبیل مسجد جامع و مسجد امام بروجرد نیز در امان نمانده اند.

 

 

 

 


 

نوشته شده توسط:   علیداود پارسا  

 سنت های نوروزی جلوه ای نامحدود از فرهنگ کهن ایران

ایرانیان و ملیت های همسایه ایران، که زمانی بخشی از امپراطوری ایران باستان بوده اند، روز 20 مارس، نوروز را طی مراسمی که هزاران سال قدمت دارد جشن می گیرند.

ریشه و نماد این مراسم در دین زرتشتی و در نبرد بین نیروهای پاکی و پلیدی ریشه دارد، اما با ظهور اسلام حدود چهارده قرن پیش بخشی از این سنت ها تغییر یافته است.

چند روز قبل از آغاز سال نو، ایرانی ها جشن چهارشنبه سوری را برپا می کنند. مراسم این شب با پریدن از روی هیمه های آتش همراه است، رسمی که سمبل پاک نمودن و تنظیف زردی و بیماری از خود و رها شدن از شوربختی با دادن آن به شعله های آتش و گرفتن سرخی و سلامتی از آتش است.بعضی  ها  به دلیل خطرات آتش از اجرای مراسم چهارشنبه سوری خودداری می کنند سپس با تحویل سال جشن سال نو آغاز می شود که تا سیزده روز ادامه دارد.همگی نوروز را با شادی و شام سنتی برگزار می کنند. شام سنتی نوروز شامل سبزی پلو با ماهی و آش رشته همراه با شیرینی مخصوص ایرانی، نمادی از تولد دوباره طبیعت، است.خانواده های ایرانی با پوشیدن لباس نو به استقبال سال نو می روند. دقایق آغازی سال نو در کنار سفره هفت سین با هفت نماد سنتی که با حرف سین شروع می شوند سپری می شود. با گذشت زمان مراسم نوروز گوناگونی و گسترش بیشتری یافته است، بخصوص که این سنت ها در فرهنگ افغان، تاجیک، اوزبک و همچنین کرد، ترکمن و آذربایجانی، و پارسی ها در هند و پاکستان وسعت دارد ، اما همه کسانی که امروزه سنت های نوروزی را به جای می آورند جلوه ای نامحدود از فرهنگ کهن ایران را مسیر زمان پیش می برند.

Nowruz is an ancient celebration marking the arrival of the New Year.  For millions of people around the world who trace their heritage to Iran, Iraq, Afghanistan, Turkey, Pakistan, India, and Central Asia, Nowruz is a celebration of life and an opportunity to express joy and happiness through visiting family and friends, exchanging gifts, and enjoying the beauty of nature

 

      

One of the special Nowruz programs Preparing a Nowruz Haft Seen

Nowruz is the Persian New Year and the celebration of spring. What Iranians have today as Nowruz has been celebrated for at least 3000 years and is deeply rooted in the traditions of Zoroastrian beliefs. Nowruz holidays starts at the first day of spring and run for 13 days.

Iranians spread Haft Seen table for the start of New Year. It consists of seven edible things starting with the letter S. Also wheat or barley representing new growth, fish as the most easily obtainable animal and water are also present in Haft Seen table. There is a special philosophy behind each of these items presented in Haft Seen table, which have itself a long story. 

 

 Happy new year and all the best wishes  for all of Iranian across the world.


 
<      1   2      
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
دوشنبه 04 اردیبهشت 15
امروز:   92 بازدید
دیروز:   3  بازدید
فهرست
پیوندهای روزانه
آشنایی با من
دکتر  علیداود  پارسا (Dr Ali Davod Parsa)
علیداود پارسا
I am an Iranian and always happy of being Iranian I am a student and like to be student all my life. من ایرانی‌ هستم و همیشه از ایرانی‌ بودن خودم خوشحالم و به آن افتخارمیکنم. دانشجو هستم و دوست دارم همیشه دانشجو بمانم. پزشک هستم آرزو دارم تسکین دهنده دردهای جسم و روح انسانها باشم
لوگوی خودم
دکتر  علیداود  پارسا (Dr Ali Davod Parsa)
اوقات شرعی
حضور و غیاب
لینک دوستان
صفحات اختصاص?
آوای آشنا
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com